Три са вече жертвите на средиземноморския циклон „Даниел" в Гърция

Три са вече жертвите на средиземноморския циклон „Даниел" в Гърция

meteo balkans

A A+ A++ A

Три станаха жертвите на екстремните валежи и бури от средиземноморския циклон „Даниел“ в Гърция, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ.

Осемдесет и две годишен мъж беше открит мъртъв в село Елинопиргос в префектура Тесалия в Централна Гърция, след като е бил отнесен от придошлите води.

Другите жертви на циклона са жена, открита в района на Магнисия, и мъж, загинал под срутила се върху него стена в района на Волос.
Гръцките власти и жители продължават да издирват още трима души, изчезнали от лошото време в Централна Гърция, съобщи новинарският сайт news24/7.

В областните единици Магнисия, Трикала, Кардица, Споради и още три общини в областната единица Лариса беше обявено вчера извънредно положение поради обилните валежи и бури в Централна Гърция.

Пожарната служба съобщи, че от вторник до днес е получила общо 4870 сигнала, като повечето от тях са били свързани с изпомпване на вода, отстраняване на паднали дървета и извеждане на хора на безопасни места, предаде телевизия „Скай“. Само в префектура Тесалия служителите на пожарната са приели 3100 сигнала.

От службата призовават жителите да са особено внимателни и да спазват указанията на компетентните органи.

Според Националната метеорологична служба лошото време, което причинява неизчислими щети на инфраструктура, домове, бизнес и реколта, ще продължи и до днес в следобедните часове с проливни дъждове и висока честота на мълнии.

Гръцките власти спряха пътното движение по отсечка по магистралата Атина-Солун заради проливните дъждове и наводненията, продължаващи в Централна Гърция, предаде гръцката агенция АНА-МПА. Преустановено е движението в участъка от Ламия до Катерини.

Също така беше прекъснато и движението на влакове между Солун и Лариса поради наводненията от преливането на река Пеней. По маршрута на тази отсечка ще се движи автобус, съобщи гръцкият железопътен превозвач „Хеленик трейн“.

Средиземноморският циклон „Даниел“, който отне човешки животи и причини огромни щети в голяма част от Гърция, ще продължи и днес с проливни валежи и бури в Централна Гърция. Очаква се атмосферните явления да отслабнат късно през деня.

#Гърия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници