Синелибри 2023: Официална пресконференция

Синелибри 2023: Официална пресконференция
A A+ A++ A

Тази година Синелибри се провежда под знака на 140-ата годишнина от рождението на Франц Кафка, една от най-значимите фигури на литературата на XX век, а мотото, което символично обединява заглавията в програмата, е „Метаморфози“. Фестивалът ще се състои в интервала 6 - 29 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас, Габрово, Велико Търново, Стара Загора. По традиция за същия период част от филмите ще бъдат излъчени паралелно в дигитален формат чрез онлайн платформата Neterra.TV+.

Зрители и читатели ще се срещнат на живо със световни звезди, утвърдени творци и изгряващи артисти, ще станат свидетели на десетки кино-литературни събития, галавечери на културите, пърформанси, образователни инициативи. Вече са ясни 11-те премиерни заглавия в международния конкурс за пълнометражен игрален филм; заглавията, които ще се състезават в конкурсите за документален и късометражен филм; имената на арбитрите във всеки конкурс. Предстои да бъдат обявени всички фестивални заглавия, разпределени по модули, всички специални гости и събития. Видеошапката на Синелибри 2023 е достъпна тук.

Официалната пресконференция ще се състои на 14 септември, четвъртък, от 11:00 ч. в Панорамната зала на Национална художествена галерия/Квадрат 500 - обърнете внимание, че входът е откъм бул. „Васил Левски“ - със специалното участие на Иван Бърнев, Милена Фучеджиева, Иван Владимиров. В качеството си на журналисти имате възможност за предварителна регистрация, която ще улесни достъпа Ви до пресконференцията и ще Ви осигури приоритет при получаване на информационни материали и акредитационна карта. За целта попълнете и изпратете формуляра: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqwptrzq28Qrb5Vpxqmm61iqlc0EbWPNbmemPlcP_bp3O3Lw/viewform.

Баджове за достъп до фестивални събития и прожекции се предоставят от организаторите ЕДИНСТВЕНО на пресконференцията.

За екипа на фестивала ще бъде изключително удоволствие да сподели с Вас кино-литературните събития между 6 и 29 октомври. Очакваме Ви.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, ИА „Национален филмов център", Национален фонд „Култура", Община Пловдив, Фонд „Култура" на Община Варна, Община Бургас, Община Велико Търново, Община Габрово и в партньорство с Регионална библиотека „Захарий Княжески", Община Стара Загора.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура" по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации".

Програмата се осъществява в сътрудничество с партньори и съмишленици, които предстои да обявим.

#Синелибри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници