Разлято мляко и смачкани малини: Земеделският министър отиде при протестиращите (ВИДЕО)

Разлято мляко и смачкани малини: Земеделският министър отиде при протестиращите (ВИДЕО)

Стоп кадър

A A+ A++ A

Не съм професионален политик, но много добре познавам проблемите от 30 години. Идвам от полето с тях. Въпросът е как ще ги решим. От войната насам се промениха страшно много неща. Ние сме най-близо до нея и сме едни от най-потърпевшите, заедно с още четири фронтови държави. С огромно уважение се отнасям към вашия справедлив протест - всеки се бори да произвежда и да получи заслуженото. Това каза земеделският министър Кирил Вътев, който отиде да разговаря с протестиращите зърнопроизводители. Те го посрещнаха с викове "оставка". Пред него беше изсипано мляко и бяха хвърлени малини в знак на недоволство.

"Нито едно от решенията не предполагат моментален резултат", обясни той.

След като бе освиркан, той помоли за диалогичност. "Имате пет искания, отправени от всички вас. Решенията, които са възможни веднага, са взети. За тази година парите за пропаднали площи са освободени и се очакват заявленията. Относно удължаване забраната за внос на украински продукти - има един месец, в който трябва заедно да определим исканията си за количествата, които да допуснем", заяви Вътев. И допълни, че са осигурени 150 млн. помощ за производителите, а други 63 млн. ще отидат за нотификация след одобрение от Министерския съвет в сряда.

"По помощта de minimis има остатък, който се разработва, за да може да бъде пуснато и да бъдат платени парите след подаване на заявления. Всички премиери на погранични държави, включително Денков, водят преговори с министър-председателя на Украйна", обясни Вътев.

Земеделците настояват за въвеждане на забрана за внос от Украйна на редица стоки, сред които слънчоглед, пшеница и рапица.



#зърнари #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници