Една жена не трябва да е красива - резултати от социологическо проучване при мъжете

Една жена не трябва да е красива - резултати от социологическо проучване при мъжете

pexels

A A+ A++ A

В стремежа си да привлекат мъж, дамите много често прибягват до трикове по отношение на външния вид: смята се, че само красавицата ще има успех с мъжете. Това не е вярно: ето резултатите от проучване, което обяснява защо една жена не трябва да е красива.
Нека разберем какво наистина мислят за красотата на бъдещата си половинка мъжете.

Красота или интелигентност и богат вътрешен свят - кое е по-важно за взаимоотношенията?
Преди да преминем към резултатите от проучването, ще се опитаме да намерим отговора на вековния въпрос. Какво е по-важно в една дама: нейната красота, забележителна интелигентност или мек характер?

Привлекателният външен вид, разбира се, е важен: с него можете бързо да спечелите мъжко внимание. Докато жена, лишена от фатална красота, ще трябва да се постарае повече: най-вероятно ще трябва да изразходва енергия и да се опита да заинтересува мъжа.

Но общуването с красиви, но, за съжаление, напълно празни жени, съблазнява само малък процент от мъжете. А красотата има тенденция да увяхва с времето: дори една жена да стане редовен клиент на най-модерния и скъп салон за красота, тя ще може само да отложи старостта си за кратко. И в повечето случаи подобни опити изглеждат жалко: резултатът, като правило, не е живо човешко лице, а безизразна маска.

Но какво мислят самите мъже за това? Да видим дали силният пол смята женската красота за важен компонент на една връзка.

Първият най-популярен отговор, даден от сравнително голяма (около 53%) група мъже, е следният: не е задължително една жена да притежава зашеметяваща красота. Нещо повече, някои от анкетираните мъже, които са дали този отговор, признават, че „фаталните“ красавици по-скоро ги плашат, внушавайки недостъпност. Значителна част от мъжете просто се страхуват дори да се доближат до жена или момиче с неземна красота, така че при среща с тях може да се наложи да поемете инициативата.

Около 37% от мъжете смятат, че жената трябва да бъде привлекателна специално за тях. И това е логично: често това, което се смята за красота за повечето хора, може да не е подходящо за един отделен човек.

Едва 10% от анкетираните мъже отговарят, че са готови да се срещат само с красиви жени и няма да губят време за тези, които не ги привличат външно.

Както можете да видите, красотата не е основният параметър при избора на партньор за всички мъже: има и такива, за които характерът и хобитата на дамата са важни. Така че не трябва да разчитате само на външна красота - тя не е достатъчна за щастлива и здрава връзка.

#Хубава жена #жена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници