Дървеници превзеха Париж

Дървеници превзеха Париж

pixabay

A A+ A++ A

Сериозно нашествие на дървеници тормози Париж и жителите на други френски градове, пишат световните медии, цитирани от bTV. Насекомите плъзнаха включително в кино салони, кафенета и влакове и повдигнаха въпроса дали френската столица е готова да приеме гости за Олимпийските игри през 2024 г.

През последните седмици популацията на дървеници драстично се увеличи.

„Всяка година в края на лятото виждаме огромно увеличение на дървениците. Това е защото хората пътуват през юли и август и ги пренасят у дома с багажа си. И с всеки следващ сезон, дървениците стават все повече“, обяснява ентомологът Жан-Мишел Беренже.

Въпреки това парижката община и правителството на Еманюел Макрон приемат нашествието много сериозно и започнаха разговори за мерки, за да се спаси имиджа на френската столица.

Според Беренже масовата психоза заради дървениците тази година е много по-силна от друг път.

Разпространението на дървеници е нещо нормално през последните 20-30 г. и се дължи главно на глобализацията. Имиграцията, превозът на товари с контейнери и туризмът са водещите причини за скока на популацията на дървеници.

Друга причина за сериозното увеличение на дървениците в Париж е страшно необичайна – липсата на хлебарки. Тъй като домовете ни стават все по-чисти, хлебарките – които се хранят с дървеници – изчезват.

Насекомите са и доста по-издръжливи на химически агенти, тъй като през годините еволюират да не им влияят.

#Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници