Бягащи палестинци: Къде да се скриеш, когато смъртта идва от небето?

Бягащи палестинци: Къде да се скриеш, когато смъртта идва от небето?

стоп кадър

A A+ A++ A

Болниците в Газа за се превърнали в бежански центрове, предава BBC. Пред медията британско-палестинският хирург Гасан Абу Сита разказа, че бягащите палестинци смятат, че ще са в по-голяма безопасност в болничните заведения.

„Хората се страхуват и затова водят семействата си да останат в комплекса на болницата като безопасно място“, сподели медикът.

Хирургът каза, че има непрекъснат поток от ранени хора, а болницата в Шифа, където работи, вече е със запълнен капацитет. Както и всички други лечебни заведения в Газа.

„Газа има около 2200, 2500 легла, а вече имаме 4500 ранени“, казва Абу Сита.

Надя от Газа е майка на петгодишно момченце и тримесечно бебе. Тя разказва, че единственият начин да се успокои по-голямото дете, докато израелските въздушни удари се приземяват, е да му каже, че звукът на експлозия идва няколко минути след като тя се е случила.

В понеделник вечерта Надя чула съседите си да бягат надолу по стълбите ида викат: „Евакуирайте се!" Младата майка се поколебала няколко секунди и избухнала в сълзи.

Майчинският инстинкт обаче надвива паниката и тя успява да изведе децата си от сградата. Сега казва, че не може да разпознае квартала си, тъй като сградите около нейния блок са изравнени със земята.

"Къде да се скриеш, когато смъртта идва от небето?", пита риторично младата майка.

#Газа #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници