Иван Гарелов: Възможно е конфликтът в Газа да е само началото

Иван Гарелов: Възможно е конфликтът в Газа да е само началото

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

”Възможно е Газа да е само началото. В контекста на войната на Украйна, обстановката в целия свят се дестабилизира. Всички международни споразумения се срутиха. Разпалиха се страсти. Много страни взеха отношения в конфликта. Въпросът е каква позиция ще заемат Китай и Турция. Проблемът така или иначе ще стане интернационален.”

Това заяви пред БНТ журналистът Иван Гарелов във връзка с войната в Близкия изток.

"Палестинският проблем в последните години беше забравен. Всичко работи в полза на Израел. Ръководителите на "Хамас" имат своите мотиви. Те са стигнали явно до своето намерение", смята журналистът.

По думите му действията, предприети от страна на "Хамас" срещу Израел, са терористичен акт. "Военна операция означава да постигнеш определена цел. Има много неизвестни какво точно се е случило. По-скоро говорим за един терористичен акт", подчерта той.

Запитан дали има чужда намеса в конфликта, Гарелов отговори, че няма ПРЯКА намеса.

"Самата Газа е гнездо на омразата. Това е една общност, едно от най-мизерните места на тази планета. Няма работа там, няма храна. Там хората мизерстват и до голяма степен една част от хората там се изхранват само от помощи. Това поражда омраза. Всички семейства в Газа имат поне по един убит", подчерта той.


#Иван Гарелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници