Израел готви безмилостни атаки срещу Хамас

Израел готви безмилостни атаки срещу Хамас

pixabay

A A+ A++ A

"Безмилостни атаки" подготвя израелската армия срещу "Хамас" след терора им от 7 октомври, обявиха военните.

Обезпокоен, американският президент отвърна, че "всяка израелска военна стратегия, която пренебрегва човешките жертви, може да има обратен ефект".

Израелските сили за отбрана (IDF) обаче излъчиха тази нощ недвусмислено видеопослание: кръвта на израелски бебета, деца, жени, възрастни, хора с увреждания капе от ръцете на лидерите на "Хамас" и не може да бъде отмита.

В обръщението си говорителя на IDF Даниел Хагари казва:

"От ръцете на на лидерите на "Хамас": Йехия Синуар, Мохамед Деиф, Салех ал-Арури, Исмаил Ание, Халед Машал и други - капе кръв. Кръвта на обезглавените бебета, на изнасилени и екзекутирани жени, кръвта на деца, заколени пред очите на родителите им, на цели семейства, изгорени живи в събота, на 7 октомври - денят на клането на "Хамас". Няма да забравим. От ръцете им капе кръв. Кръвта на израелци и араби, евреи и мюсюлмани, американска, британска, френска, китайска, руска кръв. Това са същите кървави ръце, които държат повече от 200 заложници в Газа, включително бебета и деца, възрастни и хора с увреждания. Те може да се опитат да измият ръцете си, кървавите си ръце където и да са, но ние няма да забравим. Кръвта никога няма да бъде отмита. Ние никога няма да забравим какво направиха те. Светът никога няма да забрави какво направиха и всяка страна, която подкрепя "Хамас", никога не трябва да забравя това".

През последните 24 часа IDF порази повече от 400 цели в Ивицата Газа и уби "редица" командири на "Хамас" - се казва в изявление на Израелските сили за отбрана от вторник сутринта.

Израелските военновъздушни сили са атакували десетки инфраструктурни обекти и различни сборни пунктове на "Хамас" в пет квартала.

Десетки въоръжени терористи на "Хамас", които се готвели да изстрелят ракети, също са били обект на нападение.

В същото време контролираните от "Хамас" здравни власти в Газа съобщиха, че броят на жертвите в палестинския анклав е надхвърлил 5000 души. Те обвиняват за тях израелските въздушни удари, извършвани в отговор на зверствата от 7 октомври, заради които Израел обяви война на "Хамас". Тогава терористите убиха повече от 1400 цивилни и взеха стотици заложници. Четирима от тях бяха освободени. В плен са 220 души.

Твърдението, че хората са загинали в отговор на израелските въздушни удари (подготвяната сухопътна операция все още не е в ход) не е безспорно. Преди дни IDF преброи 550 ракети, изстреляни срещу израелски територии, но паднали в рамките на палестинския анклав. Снощи IDF излъчи и видео, което показа как една от тези ракети пада на палестинска земя. "Хамас" не се интересува кой стои на пътя им към унищожаването на Израел - дори когато са хората в Газа" - коментира IDF.

IDF ще продължи да действа с оглед осигуряването на безопасността на невинните цивилни - заявява още армията.

На фона на задълбочаващата се криза френският президент Еманюел Макрон пристигна днес в Тел Авив, за да се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Охранителна кола, паркирана на асфалта на летище "Бен Гурион" преди пристигането на френския президент Еманюел Макрон на израелска земя.

Очаква се двамата да обсъдят подновяването на мирния процес за създаването на палестинска държава. В Ню Йорк по-късно днес ще се проведе министерска среща на Съвета за сигурност на ООН относно ситуацията в Близкия изток, в която ще участва и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Френският президент Еманюел Макрон се среща с жена от израелско-френски произход, загубила близък в клането на Хамас от 7 октомври.

Макрон се срещна и с френско-израелски граждани, загубили близки в ужасяващото клане на "Хамас" от 7 октомври.

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници