Петя Белчева-Гемюнден: Как да се справим със синдрома на "Чакаш да бъдеш избрана”

Петя Белчева-Гемюнден: Как да се справим със синдрома на "Чакаш да бъдеш избрана”
A A+ A++ A

Петя Белчева-Гемюнден е първият треньор завършил школата на Тони Робинсън и Клое Маданес по междуличностни отношения в България. Тя прилага всичко, което учи през годините, върху себе си и открива техниките, които наистина работят.

Благодарение на натрупаните знания и опит Петя създава трансформиращата програма Next Level Love, чрез която помага на хора от различни точки на света да намерят щастието и любовта.

Завършва магистърска степен по Психология в Московски университет Ломоносов през 2013 г.

Създавате менторска програма "Next level love". Как дойде идеята за нея?

Програмата е вдъхновена от моята лична трансформация – опознах себе си и се заобичах. Така това ме доведе до моя мечтан балансиран живот днес със моя прекрасен съпруг Щефан, с който решихме да живеем живота си на един от най-красивите екзотични острови на земното кълбо – Сейшели.

В програмата "Покани любовта в своя живот" за 3 месеца, преминавайки през 12 надграждащи – трансформиращи модула всеки може да опознае себе си и да започне да се цени и обича пълноценно, поставяйки нуждите си осъзнато като приоритет. Това е любовта на следващото ниво. Само така ние като пълноценни-осъзнати личности, доволни от живота можем да открием партньор, с който да създадем хармонична връзка на Ново осъзнато ниво.

2396997

Къде грешим при търсенето на правилния човек?

1. Липса на Баланс между твоето Сърце и твоята Глава

Проблемът с несъзнателното вземане на решения за взаимоотношения в следствие на химия и привличане е, че в крайна сметка се свързваш физически или емоционално с някого, преди да разбереш дали е добре в дългосрочен план или поради грешни причини, причини, които не могат да доведат до дълготрайна връзка на база на първоначалния етап на привличане.

2. Даване на прекалено много втори шансове, дори когато има червени флагове

Когато обаче обосноваваме пренебрегването на червените знамена, като например измисляме причини, поради които приемаме, че конкретното нещо не е толкова голям проблем или игнорираме или потискаме нашите интуитивни чувства, в крайна сметка отхвърляме или свеждаме до минимум какво всъщност показва този червен флаг.

3. Фокусиране върху "Получаване на мъж" вместо върху визията на взаимоотношенията, които искаш

Независимо дали сме не омъжени, излизаме или имаме връзка, когато се фокусираме върху страховете си, ние се затваряме за възможности. Страховете често се проявяват като вярвания за живота, мъжете, срещите, връзките и дори за себе си.

4. Поемане на рискове, които водят до разочарования или изцяло избягване на рискове

Привличането на вида любов и отношения, които искаш, изисква готовност да отвориш своето сърце и към любовта, и към загубата.

Както се казва: Не можеш да спечелиш, ако не играеш.

Не можеш да привлечеш любовта и връзката, които искаш, ако не си съзнателно отворена и на разположение за получаване на тази любов.

5. Твоята готовност за връзка не съвпада с типа запознанства, които правиш

Повечето необвързани търсят обвързваща връзка и си мислят, че ходят на срещи с тази цел. Мнозина обаче не са готови да се ангажират по различни причини, но не искат да бъдат сами и по тази причина ходят на срещи, за да си намерят партньор.

6. Очакваш, че първо отсрещния човек ще се настрои за сериозен ангажимент или, че първо той ще покаже, че е на разположение за теб

Проблемът с чакането или губенето на енергия в чакане е, че когато си на разположение на някой повече отколкото той на теб, ти влагаш енергия в очакване той да ти даде това, което искаш и имаш нужда ... и по този начин отхвърляш възможността да задоволиш тази потребност сама.

7. Нямаш ефективен план за срещи

Не е достатъчно обаче да имаш само план: трябва да имаш ефективен план. Например, ако твоя план е да ходиш на срещи, но те са само няколко на месец, вероятно те ще са твърде малко и няма да имаш възможността да срещнеш достатъчно хора или да имаш достатъчно възможности, за привличане на подходящия за теб мъж.

8. Не си поставила любовния ти живот като приоритет

За да постигнеш целите си, мечтата трябва да бъде последвана от план и осъзнатo действие, защото мечта без намерение, план и съзнателно действие е просто мечта.

9. Не вярваш, че можеш да срещнеш правилния мъж

Aко ти не вярваш, че съществува, мозъкът ти няма да търси и няма да видиш любовта, дори ако е точно пред теб. Твоето възприятие е ключово. Има голямо значение.

10. "Чакаш да бъдеш избрана”, вместо да поемеш отговорност за твоя любовен живот

Ако съзнателно или несъзнателно имаш нагласата "някой ден моят принц ще дойде", или чувстваш, че "не трябва" да поставяш себе си на показ на сингъл събития, или мислиш, че онлайн запознанствата са измислени, пропускаш възможността да вземеш нещата в свои ръце и да помогнеш на любимия да те намери по-бързо.

2396995

Трябва ли да се замислим какво може да дадем ние на партньора, когато изискваме той да има финансови възможности?

За да имаме нещо в живота си, трябва да платим цената му. Това, че мъжа има финансова възможност му дава възможността да предостави повече грижа за жената, а от там и да бъде по-желан избор. За да бъде избрана една жена е нужно да бъде много по-уверена, самодостатъчна, балансирана и знаеща своята цена, която трябва да е сигурна, че сама оценява на достатъчно висока.

Мит ли е, че милионерите са безчувствени?

Парите не са броня. Всеки има своите болки, емоции, чувства, нужди. Богатите хора имат повече възможности да задоволят своите физиологични нужди, но истинската любов е тази, която би им дала емоционалната задоволеност.

За какво най-често ви търсят?

Най-често ме търсят за проблеми свързани с партньорството. Проблеми с партньора. Загуба на партньор, ниска самооценка, зависимости, нужда от любов.

Кой е основния проблем при всяка жена?

Има един основен проблем, който обединява жените. Жените искат по много неща наведнъж и после се разстройват, когато само едно от тези неща не им се е получило. Жената трябва да се научи на търпение и да бъде последователна, фокусирайки се в нещата, които иска едно след друго, а не наведнъж. Това е много трудна задача за женската психика.

#любов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници