Денков LIVE: Нужни са промени в ЦИК, Радев ми пречи да върша работата си с ДАНС

Денков LIVE: Нужни са промени в ЦИК, Радев ми пречи да върша работата си с ДАНС
A A+ A++ A

Фактът е, че Централната избирателна комисия не се справи добре този път с провеждането на изборите. Трябва да се търси смяна на състава на ЦИК. Той не отразява реалността в момента и това трябва да го направи Народното събрание, каза министър-председателят Николай Денков в живото предаване на Министерски съвет, в рамките на което премиерът отговаря на въпроси на граждани.

Говорих вчера с министър Йоловски. Той отказва да предостави допълнителна информация, тъй като тече разследване. Познавам достатъчно тези хора и знам, че твърденията, които видях в медиите, няма как да са верни, каза още Денков по повод обвиненията от страна на министъра на електронното управление, че съпредседателят на ПП Кирил Петков го е заплашвал.

„Има една непоследователност в работата на министър Йоловски“, каза Денков. Според него не трябва да се търси смяна на министри, още повече на министри, които си вършат професионално работата. По думите му МЕУ успява в кратки срокове за няколко месеца да извади решения, които с години са чакани от хората.

„Ние трябва да работим с всички паритии, които подкрепят кабинета. Промените на техните лидери са вътрешни въпроси на партията“, коментира Денков оставката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Денков подчерта, че гласуването на промени в законодателството, които се правят, са в полза на българския народ.

„Ако искат да продължат в полза на държавата, да продължават да го правят, независимо кой е лидер“, отбеляза той.

Премиерът коментира и исканата от него оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев

„Председателят на ДАНС прикрива нарушения на закона за класифициране на информацията от неговия заместник. Отделно е свързано с проявяване на политически пристрастия, за което председателят на ДАНС няма право. Мотивите са много сериозни“, категоричен е той, като подчерта, че президентът Румен Радев трябва и ще подпише оставката на председателя на ДАНС, иначе ще носи отговорност.

"Президентът ми пречи, той надхвърля правомощията си. Аз трябва да мога да работя с председателя на ДАНС, за да мога да си върша задълженията", каза още премиерът.

Денков добави, че трябва да бъдат приети данъчните закони, за да може да бъде предложен бюджет, който отчита реално приетите данъчни закони. Премиерът допълни, че очаква бюджетът за 2024 г. да бъде пуснат на обществено обсъждане другата седмица.

#Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници