Уволниха даскала, сложил телефон да снима в тоалетна в училище в Ямбол

Уволниха даскала, сложил телефон да снима в тоалетна в училище в Ямбол

Фейсбук

A A+ A++ A

Прокуратура разпореди полицейска проверка в Езиковата гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол по сигнал на директора за учител, поставил заснемащ телефон в ученическата тоалетна. След заседание на етичната комисия в училището днес стана ясно, че 24-годишният преподавател по английски език е уволнен.

"Изключително скандално и уронващо престижа на гимназията, силно разклащащо психиката на децата. Шокирани сме именно защото никой не е очаквал от този колега, който е и наш бивш ученик да направи подобно безумие", каза пред журналисти говорителят на гимназията Росица Бакалова, учител по български език и литература.

На 13 ноември ученик намира в кошчето на тоалетната записващ видео телефон. "Твърденията на ученика, че той е взел телефона, изгледал е клипа, видял е себе си и как е записано, че колегата поставя телефона", каза още говорителят на гимназията.

Учителят по английски е признал, че е сложил там телефон, но с друга цел. "Неговата версия е, че били му изчезвали разни неща. За мен това са доста нелепи и скалъпени обяснения. По-късно в показанията си пред полицията е казал, че е изхвърлил телефона", обясни Бакалова.

Езиковата гимназия е била първата месторабота на въпросния учител. Той е бил в изпитателен срок. "Поведението му по-никакъв начин не е давало подобни индикации. Много от колегите се чувстват лично предадени, защото наистина са виждали в него огромния потенциал като добър преподавател", допълни тя.

По думите ѝ след уволнението въпросният учител вече не може да преподава. Информацията за случилото се е качена в системата на всички Регионални управления по образование в страната. Училищният психолог вече работи с учениците заради случилото се.

Очаква се проверката да приключи до дни. "Дадени са указания за снемане на сведения от всички запознати със случая лица – ученици, учители и лицето, посочено за евентуален извършител", каза пред БТА районният прокурор Мина Грънчарова.

"Разбирам, че много родители реагират как не сме разбрали. Бих казала, че ако всеки може да разбере недобрите намерения, нямаше да има нито лоши постъпки, нито престъпления. Щяхме да бъдем едно идеално общество, но за съжаление, не сме", коментира още Бакалова.

#учител #уволнен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници