Путин участва церемонията по пускането на нови ядрени подводници под вода

Путин участва церемонията по пускането на нови ядрени подводници под вода

Pixabay

A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин днес участва в церемонията по пускането на нови ядрени подводници под вода, предаде Асошиейтед прес.

Той посети корабостроителницата "Севмаш" в град Северодвинск в северозападната част на Архангелска област три дена след като оповести намерението си да се кандидатира за нов шестгодишен президентски мандат.

Днес той наблюдава издигането на знамето на руските ВМС на новопостроените ядрени подводници "Император Александър Трети" и "Красноярск" и произнесе реч, с която обеща модернизацията на руския флот да продължи.

"Император Александър Трети" е седмата атомна подводница от клас "Борей", която се пуска на вода. Всяка от подводниците от този клас е въоръжена с 16 междуконтинентални балистични ракети "Булава" с ядрен заряд. Путин заяви, че се строят още три такива подводници. Те са част от руската ядрена триада, която включва още наземни ядрени ракети и стратегически бомбардировачи с ядрено оръжие, предаде БТА.

"Красноярск" е атомна подводница от новия тип "Ясен", въоръжена с крилати ракети и торпеда. Тя е предназначена за противодействие на вражески подводници, но може да атакува и наземни цели. Руският президент посочи, че в момента се строят още пет подводници от клас "Ясен".

#Владимир Путин #руски ядрени подводници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници