Кремъл: Ще следим внимателно срещата Байдън-Зеленски

Кремъл: Ще следим внимателно срещата Байдън-Зеленски

pixabay

A A+ A++ A

Кремъл ще следи внимателно предстоящата след няколко часа среща между президентите на САЩ и Украйна Джо Байдън и Володимир Зеленски, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Очаква се на срещата да се обсъжда военната помощ на САЩ за Украйна, която е блокирана в американския Конгрес, припомня БТА..

Песков заяви, че всякаква нова американска помощ за Киев би била "фиаско". "Десетките милиарди долари, инжектирани в Украйна, не ѝ помогнаха да успее на бойното поле. И допълнителните десетки милиарди долари, които Украйна иска да ѝ се инжектират, ще бъдат обречени на същото фиаско", подчерта говорителят на Кремъл.

Песков добави, че всякаква намеса на чужди страни в случая с Алексей Навални е неприемлива. По-рано Вашингтон изрази загриженост от факта, че близките на хвърления в затвора опозиционен лидер от една седмица не са получавали новини от него. "Става дума за затворник, признат за виновен и излежаващ наложеното му наказание", подчерта говорителят.

Някои по света подкрепят действията на Путин, някои – не, но това не е най-важното. Най-важното е, че той се ползва с подкрепата на голямото мнозинство от хората в Русия, това е важно за президента и на това се опира силата му, заяви Песков, цитиран от ТАСС.

Москва иска да развива отношенията си с Буенос Айрес на основа на общите им интереси и не вижда проблем във връзките на Аржентина и други страни, докалкото това не вреди на руските интереси, подчерта още говорителят, коментирайки изявленията на новия президент на Аржентина Хавиер Милей. Още преди изборите "се чуваха противоречиви изявления от Буенос Айрес", сега те се коригират, смята Песков. "Смятаме, че Аржентина може да развива своите отношения с други, трети страни, това е суверенна страна, това е нейно суверенно право – дотогава, докато това не вреди непосредствено на нашите интереси", подчерта говорителят на Кремъл.

Докато бойните действия продължават в зоната на конфликта между Израел и "Хамас", е на практика невъзможно да се оказва помощ на мирното население, за да се окаже помощ на палестинците са необходими сериозни стъпки, добави Песков.

#Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници