Путин: Русия ще продължи да дава на Газа лекарства и стоки от първа необходимост

Путин: Русия ще продължи да дава на Газа лекарства и стоки от първа необходимост
A A+ A++ A

Руската федерация ще продължи да снабдява Газа със стоки от първа необходимост, включително лекарства и медицинско оборудване. Това е уверил президентът Путин палестинският му колега Махмуд Абас.

Двамата обсъдиха по телефона възможностите за деескалация на конфликта в палестинския анклав, както и усилията за предоставяне на хуманитарна помощ, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Двамата лидери са се договорили също Абас да посети Русия на дата, която ще бъде определена допълнително.

"Беше изразена готовност и от двете страни за по-нататъшно укрепване на приятелските руско-палестински отношения", се казва в изявление на Кремъл.

Двамата държавни глави са се застъпили за възобновяване на усилията за дипломатическо уреждане на конфликта в Близкия изток "на всеобщо признатата международноправна основа, предвиждаща създаването на държава Палестина въз основа на границите от 1967 година", отбелязва още пресслужбата на руското президентство.

В изявлението се посочва също, че Путин е информирал палестинския лидер за стъпките, предприети от руската страна за подпомагане на деескалацията на конфликта в ивицата Газа.

#Владимир Путин #Махмуд Абас #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници