Началникът на отбраната на Израел: Войната срещу „Хамас“ ще продължи с месеци

Началникът на отбраната на Израел: Войната срещу „Хамас“ ще продължи с месеци
A A+ A++ A

Войната на Израел срещу "Хамас" в Газа вероятно ще продължи много месеци, заяви вчера началникът на отбраната на страната, цитиран от Ройтерс.

"Войната ще продължи много месеци и ние ще използваме различни методи, за да запазим постиженията си дълго време", заяви Херци Халеви пред репортери в телевизионно изявление на границата с Газа.

"Няма магически решения, няма кратки пътища за ликвидиране на терористична организация, а само решителни и упорити боеве", каза Халеви.
"Ще достигнем и до ръководството на "Хамас", независимо дали това ще отнеме седмица или месеци", добави той.

Израел се зарече да унищожи "Хамас", след като палестински бойци нахлуха на негова територия на 7 октомври, убиха 1200 души и взеха 240 заложници. От тогава до сега настъплението на израелските сили по въздух, море и суша в ивицата Газа е отнело живота на близо 21 000 палестинци според властите в палестинския анклав.

"Още от първите ѝ моменти казахме, че това ще бъде дълга война, защото беше правилно да се поставят далечни цели и ние ще стигнем далеч, затова продължителността ще бъде голяма." Продължителността, каза Халеви, ще позволи на военните да адаптират методите си.

"В крайна сметка ще можем ли да кажем, че около Държавата Израел няма враг? Мисля, че това е твърде амбициозно, но ще създадем нова ситуация в областта на сигурността", каза Халеви.

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници