По-скъпи писма и колети от 1 януари

По-скъпи писма и колети от 1 януари
A A+ A++ A

С 20 процента по-скъпо ще струва от утре изпращането на писмо чрез мрежата на "Български пощи". Обикновената услуга става 90 стотинки. По-високи цени ще има и за вътрешните колетни пратки.

Ако изпратите писмо или картичка за страната в последния ден от тази година, ще ви струва 75 стотинки. От утре цената се вдига с 15 стотинки за услуга без предимство, а с предимство става 1,35 лв. Пощенска картичка без плик ще струва 0,50 стотинки.

За чужбина същите услуги запазват старите си цени. Колкото до малките пакети, според новата тарифа у нас, цената за препоръчана и непрепоръчана пратка с едно и също тегло ще бъде една и съща.

Разликата е дали пратката е с предимство, което би трябвало да осигури по-бързото ѝ доставяне. По-скъпо става изпращането на колет у нас. Ако колетът е между 1 и 3 килограма и пътува между две населени места, днес цената му е 3 лева и 60 стотинки, а от утре става 4 лева и 10 стотинки.

При по-тежките колеги - между 5 и 7 килограма, оскъпяването е с 60 стотинки. Ако са чупливи се добавя такса от 50% от изчислената цена, както е и в момента. За чужбина цените на колетите се запазват, като най-евтино излиза да изпратите такъв до съседна държава. До Сърбия пратка от около 5 килограма струва 45 лева. До Австралия същата пратка излиза 153 лева.



#Български пощи #поскъпване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници