Великобритания забрани на чуждестранните студенти да мъкнат роднините си на Острова

Великобритания забрани на чуждестранните студенти да мъкнат роднините си на Острова
A A+ A++ A

Великобритания забрани на чуждестранни студенти да водят семействата си в страната, дори и да зависят пряко от тях за издръжка и грижи за малки деца. Лондон се реши на тази мярка, за да се опита да намали рекордната за страната емиграция.

Студентските визи бяха една от малкото възможности млади семейства да се преместят на Острова след Брекзит. Оказа се, че стотици хора са пристигнали във Великобритания със семействата си през последните две години точно със студентски визи. 750 хиляди души повече са останали на Острова през изминалата година, което принуди властите да предприемат действия, съобщи Нова телевизия.

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли заяви, че страната винаги се е стремяла да привлече най-талантливите в света. „Успяхме да направим така, че студентите да не се отклоняват от образователния си път. Тези промени ще имат осезаемо развитие върху нетната миграция. Около 153 хиляди спонсорски визи са били издадени на лица, които се издържат от студенти през миналата година. Днес мога да обявя, че ще предприемем още по-строги мерки чрез изпълнението на план от пет точки, за да ограничим още повече злоупотребите с имиграционната система. Това ще доведе до голямо намаляване на нетната миграция в Обединеното кралство“, каза той.

Очакванията са 300 хиляди души по-малко да могат да влязат тази година на Острова.

В статистиката, която е за българските студенти се наблюдава спад. Те са с около 70% по-малко. Една от причините е високия скок на таксите от 9000 паунда на 30-35 хиляди. Много българи се насочиха към Холандия, където таксите са много по-ниски.

#Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници