Премиерът на Сев. Македония: У нас ще преследваме санкционираните по "Магнитски"

Премиерът на Сев. Македония: У нас ще преследваме санкционираните по "Магнитски"
A A+ A++ A

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че измененията на Закона за ограничителните мерки ще обхванат македонски граждани, които са санкционирани според законодателството на САЩ и Великобритания.

По думите на Ковачевски законът ще означава съответствие с македонското законодателство и въз основа на него лицата ще могат да бъдат преследвани, да бъдат предоставяни доказателства от държавите, които са направили санкциите в съответствие с техните закони и доказателствата, с които разполагат. Това, както казва македонският премиер, е и искане на международната общност, защото РСМ е член на НАТО.

„НАТО не е само да сложиш знамето и да видиш, че си страна членка на НАТО, а има и стандарти, които трябва да бъдат изпълнени, и ние вече отговаряме на стандартите в голяма част от институциите. Един от стандартите ще бъде този“, посочи министър-председателят.

Що се отнася до това дали лицата и компаниите, включени в черния списък на САЩ, ще бъдат ограничени да участват в държавни търгове, Ковачевски заяви, че към момента не може да отговори.

„Вече изразих мнението си, че за лицата, които са санкционирани от най-големия ни стратегически партньор - САЩ, трябва да бъдат санкционирани и в нашата страна, като се има предвид, че не може сутринта да се хвалим, че сме най-добри приятели със САЩ, а следобед да правим всичко срещу тях“, каза Ковачевски.

#Димитър Ковачевски #РСМ Димитър Ковачевски #Магнитски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници