Заради тежка зима: Над 6500 отменени полета от САЩ

Заради тежка зима: Над 6500 отменени полета от САЩ

Pixabay

A A+ A++ A

Силни ветрове, сняг и дъжд превърнаха в пързалки много пътища в американския Среден запад и създадоха опасност за пътуващите. Някои магистрали бяха затворени, а над 6500 полета в цялата страна бяха отменени.

Вчера в Чикаго на международното летище О'Хеър работата бе спряна за повече от два часа и бяха отменени повече от 1130 полета. Общо за САЩ отменените полети бяха повече от 6500, съобщава БНР.

Според Националната метеорологична служба близо 30 милиона американци в петък бяха в прегръдката на зимата , а тя взе и пърите си жертви. В Уисконсин мъж почина, докато почиства сняг, а в Чикагското предградие "Шилер парк" се смята, че студът е причина за смъртта на друг човек. В петък има и 1 жертва на лавина в Айдахо.

Лошото време наложи и промяна в предизборната кампания на републиканците в Айова. Ники Хейли и Рон Де Сантис отмениха няколко от планиранаите си срещи.

В района на Чикаго поради прекъснати електропроводи от мокрия сняг имаше над 150 000 домакинства без електрически ток, но вече 90% от прекъсванията са възстановени.

В части от Средния запад и Големите равнини с нахлуването на студена въздушна маса от Канада температурите вече паднаха до минус 7- минус 8 градуса. Предупреждението за зимното време остава и днес.

Според метеоролозите дъждът ще премине в сняг, а температурите в следващите дни ще паднат до минус 21 – минус 22 градуса.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници