Отвътре навън: Най-добрите храни за борба със сухата кожа

Отвътре навън: Най-добрите храни за борба със сухата кожа

pixabay

A A+ A++ A

Сухата кожа може да бъде причинена от различни фактори, като климатични условия, липса на влага и неправилна за кожата. Но малко хора осъзнават, че правилното хранене може също да играе важна роля в поддържането на хидратацията на кожата.

Авокадо: Авокадото е богато на мононенаситени мазнини, които могат да помогнат за поддържането на влагата в кожата. Съдържа и витамин Е, който има антиоксидантни свойства и подпомага заздравяването на кожата.

Сьомга: Сьомгата е източник на омега-3 мастни киселини, които не само са полезни за сърцето, но и подпомагат хидратацията на кожата. Омега-3 мастните киселини укрепват клетъчните мембрани, което помага за задържане на влага.

Бадеми: Бадемите са отличен източник на витамин Е и антиоксиданти. Те помагат за поддържането на еластичността на кожата и я предпазват от изсушаване.

Зеленчуци с високо съдържание на вода: Зеленчуците като краставици, целина и домати съдържат вода, която е основен елемент за хидратацията на кожата. Включването им в дневното меню може да подобри нивата на влага в организма.

Ягоди: Ягодите са богати на витамин C, който е важен за производството на колаген - ключов протеин за здравата структура на кожата. Витамин C също така помага в борбата срещу свободните радикали, които могат да увреждат клетките на кожата.

Кокосово масло: Кокосовото масло е известно със своите хидратиращи свойства. Съдържа средно верижни триглицериди, които бързо проникват в кожата, предоставяйки и интензивна хидратация.

Черен шоколад: Черният шоколад, с високо съдържание на какао, съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със сухота и да подобрят циркулацията на кръвта, предоставяйки кожата с необходимите хранителни вещества.

Зехтин: Зехтинът е богат на мононенаситени мазнини и витамин E, които помагат за поддържането на еластичността на кожата. Можете да го включите в салати или да го използвате като заместител на обичайните масла.

#авокадо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници