Магията на маслото от авокадо в домашни рецепти за красота

Магията на маслото от авокадо в домашни рецепти за красота

canva

A A+ A++ A

Авокадото е под влиянието на планетата на красотата Венера. Може би именно затова спомага със свойствата си за увеличаване на привлекателността. Има поверие, че ако носите в себе си костилка от авокадо, освен, че ще изглеждане привлекателни, ще можете да срещнете и любовта.

Плодът от авокадо е подмладяващо и възстановяващо средство. Освен това е особено полезно за красотата и младостта. Така че, ако водите неравна битка със старостта, тогава наистина имате нужда от авокадо.

Много полезно е маслото от авокадо, което е в основата на много козметични продукти и рецепти за домашни маски. Маслото от авокадо овлажнява кожата, лекува, помага за премахване на лющенето и спомага за нейното обновяване. Може да се използва както в чист вид, така и като част от домашни маски.

Маслото от авокадо съдържа много различни витамини, така че се счита за един от най-добрите продукти за грижа за кожата и косата. Овлажнява, подмладява, премахва бръчките около очите и шията, ускорява процеса на регенерация на кожата и предотвратява стареенето.

Използва се за заздравяване на рани от малки порязвания. А също и при проблемна кожа, екзема, леки изгаряния, обриви, сухота и възпаление на кожата, пърхот. Ускорява растежа на косата, подхранва, насища с полезни микроелементи, укрепва корените, премахва цъфтящите краища, придава блясък.

Маска за суха кожа

Ако кожата ви е постоянно суха (което често се случва при неблагоприятни градски условия или от некачествена вода), тази маска е подходяща за вас. Добавете към един жълтък няколко капки масло от авокадо и разбийте добре. След това разбъркайте с една супена лъжица овесени ядки и изстискайте една чаена лъжичка лимонов сок.

Нанесете маската върху чиста кожа и оставете за 20-30 минути, след което леко масажирайте кожата. Тази маска нормализира метаболитните процеси на кожата, като подкрепя обновяването на кожата. Маслото от авокадо ще подхрани кожата със здравословни витамини, ще я направи мека и овлажнена, а лимоновият сок ще помогне за изсветляване на старчески петна и лунички. Овесените ядки ще служат като мек скраб за почистване на кожата, а накрая ще изгладят кожата и ще я направят еластична.

Маска за мазна кожа

Ако кожата ви често се омазнява, смесете няколко капки масло от авокадо с чаена лъжичка мед, загрят на водна баня. Добавете един белтък. Медът не трябва да е много горещ, за да не се пресече белтъка. Разбъркайте добре сместа и нанесете за 20-30 минути. За да закрепите ефекта, можете да направите маска от бяла или зелена глина, като смесите суха глина с топла вода 1 към 1 и добавите масло от авокадо. Тези процедури ще изпълнят кожата с витамини и ще нормализират секрецията на себум от кожата. Тя ще блесне с вътрешната си красота, но без мазен блясък!

Масло от авокадо за мазоли и груба кожа

Ако имате стари, твърди мазоли, груба кожа или сухи лакти и колене, тогава маслото от авокадо е чудесно за тях. Нанесете загрятото масло върху проблемната кожа и масажирайте нежно. Освен това можете да използвате лек скраб, като го смесите с масло. В края на процедурата обвивийте мястото без да отмивате състава, увийте го в подхранващ слой и поставете нещо топло отгоре за половин час. Това ще омекоти мъртвата кожа, ще помогне за нейното ексфолиране, обновяване и насищане с кислород.

Авокадо за коса

За да направите косата си силна, овлажнена и блестяща, вземете една чаена лъжичка масло от авокадо, добавете към 100 мл кефир и смесете със супена лъжица мед.

За да се смеси добре медът, той трябва да се загрее. Това може да стане на водна баня или над свещ директно в лъжица.

Нанесете състава върху корените на косата и масажирайте скалпа за няколко минути, за да се абсорбира по-добре. Оставете сместа за 20 минути и след това изплакнете с топла вода и шампоан. Можете също така да използвате отвара от билки, за да затвърдите ефекта. Още след първата употреба на тази маска ще почувствате колко жизнена и лесна е станала косата ви.

#авокадо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници