Турция продължава процедурата по екстрадиране на четирима български граничари

Турция продължава процедурата по екстрадиране на четирима български граничари

БНР 

A A+ A++ A

Турция иска екстрадирането на четиримата български граничари, обвинени в убийство. Това става ясно след вчерашно заседание на съда в град Къркларели. Решението на магистратите е да продължи процедурата по издаване на червена бюлетина на Интерпол за четиримата ни сънародници.

През април 2008 г. турска гемия е прихваната в български териториални води да лови калкан. Рибарите не се подчиняват на заповедта на граничните полицаи да спрат за проверка, стига се до сблъсък, при който единият от бракониерите е прострелян от куршум от автоматичното оръжие на Михаил Цонков. Съдът у нас го оправдава, защото е действал при при изпълнение на служебния си дълг.

А сега Тежкият наказателен съд в Къркларели, където делото за убийство продължава, поиска бившите граничари да бъдат издирени чрез Интерпол.

Днес в Бургас те заявиха, че нямат официална информация дали имената им фигурират в списъка на Интерпол. Информация очакват от външното ни министерство, от Министерството на вътрешните работи и от Върховната касационна прокуратура, съобщава НОВА.


#граничари #екстрадиция #на съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници