Адвокатът на тъщата-убийца: Велико Минков е искал аборт от Габи

Адвокатът на тъщата-убийца: Велико Минков е искал аборт от Габи
A A+ A++ A

Велико Минков, който претендира, че е баща на малкото дете на Габриела, е поискал тя да направи аборт. Това заяви пред bTV Велика Андонова - адвокат на обвиняемата тъща Красимира Трифонова.

"Озадачава ме това как може да обикаляш всички студиа с такава енергия и да прокарваш идеята за твоето бащинство, при условие че когато е била в твърде напреднала бременност, той ѝ предлага да направи аборт и това е причината да се разделят. Това твърди самата Габриела. Когато говори на тази тема, тя плаче", коментира Андонова.

По думите ѝ разследването е на твърде ранен етап, за да бъдат направени каквито и да било заключения по отношения както на мотивите, така и на наличието на умисъл за извършване на престъплението. Адвокатът уточни, че в обвинението няма нито ред за опожарен автомобил. Тази информация се е появила единствено в медиите.
Велика Андонова има информация, че отношенията между Пейо и Габриела са били нормални. Показа и снимка на семейството от коледно парти, на която изглежда, че всичко между тях е наред. На снимката са Пейо, Габриела, Красимира и няколко деца. Имало е вмешателство от родителите му, които не са одобрявали Габриела. Поради тази причина са се разделили за известен период от време, добавя Андонова.

"Родителите на Пейо са искали да вземат голямото дете и са твърдели, че Габриела не е добра майка. Те са създавали конфликта между двамата", обясни юристът. Когато Пейо и Габриела са сключили брак, той е заявил, че ще гледа по-голямото ѝ дете като свое.

Делото за убийството на Пейо Пеев е само на шест дни, разпити все още не са извършени, защото двете обвиняеми са заявили, че се ползват от законовата възможност, която им позволява да дадат обяснение на по-късен етап.

Габриела Славова-Пеева бе пусната под домашен арест, за да гледа децата си. По думите на адвоката до този момент обаче не се знае къде са те и все още не са при майка си. Красимира Трифонова остава задържана за убийството на мъжа.

Пред БНТ социалният министър Иванка Шалапатова отбеляза, че органите за закрила на детето са свършили по закон своя ангажимент, а именно да се погрижат за децата на Габриела Славова.

"Що се отнася до децата, те са в сигурна семейна среда, което дори по смисъла на Закона за закрила на детето, Конвенцията на ООН за правата на детето, винаги най-доброто решение е тогава, когато в семейната среда има криза, особено от такъв характер, децата да бъдат в близка, най-вече в семейна среда и да не бъдат настанявани в специализирани институции, което преди години беше практика", поясни Шалапатова.

#Пейо Пеев #убития Пейо Пеев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници