Снеха обвиненията в богохулство срещу млада пакистанка с Даун

Снеха обвиненията в богохулство срещу млада пакистанка с Даун
Правосъдието в Пакистан сне обвиненията срещу младата девойка Римша Масих, обвинена в оскърбление срещу Корана. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Правосъдието в Пакистан сне обвиненията срещу младата девойка Римша Масих, обвинена в оскърбление срещу Корана.

Римша, която има Синдрома на Даун, бе арестувана през август, след като неин съсед я наклевети, че е изгорила страници от свещената мюсюлманска книга.

Съдът в Исламабад реши да отхвърли обвиненията срещу Римша, съобщиха във вторник нейните адвокати и един министър, цитирани от АФП и БГНЕС.

Процесът срещу нея предизвика гневни реакции в страната и в чужбина, въпреки че младата християнка беше освободена под гаранция през септември с мярка за неотклонение домашен арест.

Министърът на националното съгласие Пол Бхати, който отговаря за диалога между мюсюлманското мнозинство и християнското малцинство, потвърди, че обвиненията срещу Римша са били снети.

Неграмотното момиче на около 14 години според лекарите, които са я преглеждали, беше обвинено в средата на август от съседите си, че е изгорило хартии със стихове от Корана - престъпление, за което в Пакистан се предвижда доживотен затвор съгласно закона против богохулството.

#синдром на Даун #богохулство #Корана #Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници