За 7 дни конфликтът в Газа отне 112 живота

За 7 дни конфликтът в Газа отне 112 живота
Конфликтът между ХАМАС и Израел беше възобновен на 14 ноември. Жертвите на бомбардировките вече достигнаха 112. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Общият брой на жертвите на конфликта в Ивицата Газа, който продължава вече седми ден, достигна 112 души според официалните данни.

Трима палестинци са били убити при две отделни нападения срещу палестинския анклав през нощта срещу вторник, предадоха АФП и БГНЕС.

Последните смъртни случаи увеличават жертвите в Газа на 112 души. Ранените достигнаха 920 души през изминалата относително спокойна нощ.

От израелската армия съобщиха, че около 100 цели на крайбрежната ивица са били обстреляни със самолети и военни кораби в тъмните часове между понеделник и вторник.

Неделният пети ден от израелската операция срещу палестинската групировка ХАМАС, която управлява Ивицата Газа, беше най-кървавият ден от началото на подновяването на военния конфликт - с 32 убити.

Междувременно високопоставен израелски служител съобщи, че Израел отменя временно всякакви планове за сухопътна операция в Ивицата Газа, за да даде шанс на усилията на Египет за прекратяване на огъня между Израел и ХАМАС.

В същото време генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун, който е на посещение в Египет, заяви, че двете страни в конфликта в Газа трябва незабавно да прекратят огъня.

Американският държавен секретар Хилари Клинтън заминава във вторник за Кайро и Рамала за разговори с египетски и палестински ръководители.

#Ивицата Газа #Израел #Хамас #ООН #Бан Ки-мун #генерален секретар на ООН #Хилари Клинтън #държавен секретар на САЩ #Кайро #Рамала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници