Джамбазки: Не сме ли пълноправно в Шенген, не сме и в ЕС

Джамбазки: Не сме ли пълноправно в Шенген, не сме и в ЕС
A A+ A++ A

„Протестът на земеделците има основание. Аз съм солидарен с тях”. Това каза в студиото на „Събуди се” евродепутатът Ангел Джамбазки.

„За мен българският интерес е на първо място. Би следвало да е така и в Европа. Ти не можеш да помогнеш на другите, ако твоите хора страдат. Не можеш да си солидарен с никого, ако твоите фермери фалират. Не можеш да се борил за околната среда, ако нямаш храна на масата”, категоричен е той.

Евродепутатът коментира и вътрешнополитическите теми. Според него ротацията е „безпринципно съглашателство на хора, които се вкарваха по затворите, биха се, а сега са обединени само и само да са на власт”.

Джамбазки коментира и Шенген. По думите му страната ни трябва да каже на Австрия, че не може да се ползва от сътрудничеството с НАТО, защото не е член на Алианса. „След като вие ни държите, станете от този стол”, каза още евродепутатът. Той беше категоричен, че „докато България и Румъния не са пълноправно в Шенген, не сме пълноправно и в Европейския съюз”. Те не са солидарни с нас, категоричен е Ангел Джамбазки.


#Ангел Джамбазки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници