Протестите ни могат да стигнат и до София, предупредиха земеделците

Протестите  ни могат да стигнат и до София, предупредиха земеделците

Русе медия

A A+ A++ A

Земеделските протести, които днес започнаха с двучасови блокади на ключови пътища, ще се разширяват през следващите дни, а следващата седмица могат да стигнат и до София.

Това заяви за БНР Костадин Костадинов от Българската аграрна камара, една от протестиращите браншови организации на земеделци.

"Машините са хиляди, които излязоха. Има запитвания от хора, които да се включат към протеста. Сега са по места, по два-три часа през тази седмица. Следващата седмица всички тези точки, които ги виждате, ще бъде пълно блокиране на страната. Всичко това ще тръгне за София", заяви председателят на Българската аграрна камара и допълни, че няма "сигнали от властта" по основните искания на земеделците - изплащане на т.нар. украинска помощ за най-засегнатите сектори, подпомагане извън сегашната методика, основана на данъчните декларации.

"Голяма част от земеделските производители са избрали начин да се облагат 60/40. Там никога не си на загуба. Ще пресмяташ разходите 60/40 и облагаш другото. По декларация не можеш да излезеш на загуба. Всички малки са така", каза Костадин Костадинов от Българската аграрна камара и допълни, че е нужно и приемането на специални закони за част от земеделските браншове.

#земеделци #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници