Дончев: Няма ултиматуми от ГЕРБ

Дончев: Няма ултиматуми от ГЕРБ

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Ултиматум от наша страна няма. Има отговор на ултиматум, опит за малко повече нормалност, логика, разум. Петков му е казал: "ако Денков не е външен министър, отиваме на избори". Борисов отвръща.

Това коментира зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев пред Би Ти Ви по повод на думите на Бойко Борисов от по-рано днес, че Министерството на външните работи трябва да се оглави от човек, избран от партията, или ще има избори 2 в 1 през юни - за европейски и за български парламент.

Никого не искаме да плашим. Не мисля, че държавата и обществото имат нужда от предсрочни избори, каза Дончев.

Направихме огромен компромис. В момента имаме ново предложение от ПП-ДБ, което е нахално. МВнР е на ГЕРБ, но не, за да си имаме министър, настоя Дончев.

Колко още Нотариус имаме около съдебната система? Знаят ли службите, прокуратурата? Задавам си този въпрос, а твърдя, че съм информиран човек. Политиците дължим на всички граждани яснота кой носи отговорност за избора и прозрачни процедури. Искрено се надявам изборът и номинациите на хора в регулаторите да бъдат, както се казва, с професионален стандарт, коментира още той.

Българските политици не чуват достатъчно и трябва внимателно да чуват гласа на индустрията. Ще ми се по-често да говорим по тази тема, каза още той, цитиран от "24 часа".


#Томислав Дончев - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници