90 години от рождението на голямата Татяна Лолова

90 години от рождението на голямата Татяна Лолова
A A+ A++ A

Навършват се 90 години от рождението на голямата българска актриса Татяна Лолова. В любимото й кино "Одеон" тази вечер, с прожекция на документалния филм "Последният спектакъл" ще бъде дадено началото на националната програма "Татяна Лолова на 90 години". Тя ще бъде представена в много градове на страната и в няколко европейски столици.

Филмът "Последният спектакъл" на журналиста Георги Тошев събира архивни кадри и материали, някои от които се показват публично за първи път, а след профекцията ще бъде представена и книгата "Татяна Лолова от А до Я - бележки, мисли, снимки", която също е на Георги Тошев. Изданието включва скица на Лолова от Греди Асса, истории и над 70 снимки от архива на една от най-обичаните български актриси. Националната програма "Татяна Лолова на 90 години" ще продължи със специален спектакъл, озаглавен "Празнуваме Татяна Лолова", на 13-ти февруари от 19.30 в Сатиричния театър, с участието на Силвия Лулчева, Йорданка Стефанова, Стефания Кочева и други, чийто режисьор е директора на трупата Калин Сърменов.

"Ще имаме и много музика, доста откъси от нейни представления и радиопиеси, и телевизионен театър. Ще има и доста спомени за нея, тоест то ще бъде нещо като купон", обясни той.

#Татяна Лолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници