Убийство след бой в бургаския затвор (ОБНОВЕНА)

Убийство след бой в бургаския затвор (ОБНОВЕНА)

canva

A A+ A++ A

Извършено е убийство в затвора в Бургас, предаде NOVA. Двама лишени от свобода се сбили, при което единият е бил убит. По това време е имало само един надзирател край тях. Предстои оглед на мястото.

Според източници на "24 часа" починалият е дългогодишен обитател на бургаския затвор. Сбиването е станало в неговото спално помещене.

От полицията пък съобщиха преди минути, че загиналият е на 66 г. Инцидентът е станал днес около 11 часа, когато са се спречкали двама затворници на 30 и 66 г, и двамата съдени за кражби.
Пандизчиите са били разтървани от дежурните надзиратели, но по-възрастният се строполил на земята. Когато медицински екип пристигнал на място, затворникът вече бил мъртъв.

"Своевременно е бил сформиран екип от Криминална полиция и отдел "Разследване " към ОД МВР Бургас. Видими сериозни травми по тялото на издъхналия не са забелязани. Трупът е откаран за аутопсия в УМБАЛ Бургас, за да се уточни точната причина за смъртта", каза говорителят на полицията Цветелина Рандева.

От ръководството на затвора отказаха информация и препратиха въпросите ни към пресцентъра на министерството на правосъдието. Потвърдиха само, че по случая е образувано досъдебно производство.

При нас е получен сигнал от главния надзирател на затвора за сбиване между двама затворници. Причината за спора все още се уточнява. Установено е от наш екип, че действително е имало сбиване, но след като двамата затворници са разтървани, на по-възрастния му прилошава", уточни пред "24 часа" директорът на ОД МВР Бургас ст.комисар Емил Павлов.

Не се изключва вероятността 66-годишният мъж да е получил инфаркт.

#затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници