Руският шпионин Владимир Горичкин откраднал самоличността на българин от смесен брак

Руският шпионин Владимир Горичкин откраднал самоличността на българин от смесен брак

БНТ

A A+ A++ A

Руските шпиони Татяна Горичкина и Владимир Горичкин, които бяха разкрити от ДАНС у нас, са били съпрузи и в реалния живот. Според източници на БНТ за внедряването на мъжа е използван способ, при който е открадната самоличността на българския гражданин Денис Рашков, който е роден като дете от смесен брак между българин и рускиня.

След като майка му се е върнала обратно в Русия със сина си, той е прекъснал контактите с роднините у нас, а на негово място се върнал шпионинът, уж след 20-годишно отсъствие.

Предполага се, че истинският Денис Рашков е починал.

Вчера ДАНС обяви, че е разкрила руски шпиони и им наложи забрана за влизане в България. Руските граждани Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 г. в Калининград и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 г. в село Хватовка, Саратовска област са пребивавали на територията на България, представяйки се за българските граждани Денис Рашков и Диана Рашкова, използвайки лични документи с посочените самоличности, разкриха от разузнаването ни.

Според придобитите данни, основната цел на присъствието на двамата руснаци в страната ни е била да се сдобият с необходимите им български документи за самоличност и с правдоподобни биографични данни, които впоследствие да използват за извършване на разузнавателна дейност извън територията на България.

За първи път нашето контраразузнаване засича т. нар. шпиони-нелегали.

Двамата съпрузи са променили външния си вид. С новата си самоличност и новите паспортни данни шпионите създават нови образи. И заживяват като обикновени хора сред нас.

Владимир Горичкин взима самоличността на Денис Рашков, който уж се завръща в родната си страна- България след 20-годишно отсъствие, но вече е побелял и подстриган, а Татяна Горичкина се превръща в съпругата му Диана Рашкова и си реже бретона.

Този начин за изграждане на нова самоличност е добре познат на разузнавачите.

Снимки: БНТ

Снимки: БНТ

Със заповед на председателя на ДАНС, на 26.02.2024 г. на двамата е наложена принудителна административна мярка "забрана за влизане и пребиваване на територията на държавите-членки на Европейския съюз" за срок от 5 години на основание чл. 42з, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 10, ал. 1, т. 1 и чл. 44, ал. 1 от Закона за чужденците в Република България, тъй като за двете лица има данни, че действат против сигурността на страната.

#шпионин #руски шпионин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници