Тръмп призова Байдън да се подложи на когнитивен тест

Тръмп призова Байдън да се подложи на когнитивен тест

Бта

A A+ A++ A

Бившият републикански президент Доналд Тръмп, който вероятно ще се изправи срещу Джо Байдън на изборите през ноември, призова съперника си от Демократическата партия да премине когнитивен тест, като заяви, че самият той се е "справил отлично" с този вид изпити, предаде АФП.

Той "трябва да премине когнитивен тест", написа 77-годишният бивш бизнесмен, визирайки американския президент, който е с 4 години по-възрастен от него.

"Може би с това ще успеем да разберем защо той взема такива ужасни решения", написа той в своята социална мрежа Truth Social.

Джо Байдън премина годишния си медицински преглед, по време на който беше обявен за "годен" да бъде президент. От Белия дом съобщиха, че според лекаря му когнитивният тест не е бил сметнат за необходим.

Президентът отговори на нападките на своя съперник Х, като публикува видеозапис, в който републиканецът прави една грешка след друга по време на последните си речи.
"Доналд, другарю. Прегледайте видеото отново", каза той.

Формата на двамата кандидати, които се очертава да бъдат най-възрастният дует, изправял се един срещу друг на американски президентски избори, се следи внимателно по време на тази кампания.
Всеки гаф, подхлъзване или момент на объркване от страна на единия веднага се окачествява от лагера на другия.

През 2020 г. Доналд Тръмп разказа, че се е явил на когнитивен тест, който включвал и тест за памет - поредица, която беше широко осмивана в социалните мрежи.

"Казват ви да повтаряте думите: човек, жена, мъж, камера, телевизор. Аз казах да, това е: човек, жена, мъж, камера, телевизор", каза той

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници