Писмо на една майка към нейната дъщеря

Писмо на една майка към нейната дъщеря

canva

A A+ A++ A

Всеки има поне една истински специална жена, на която да благодари и да изразява обичта си всеки ден, пише LADYZONE. На Осми март с цвете и ласкава дума показваме уважението си към всички силни, красиви и стойностни жени - наши майки, баби, сестри, дъщери, приятелки и съпруги.

Публикуваме едно писмо на майка, която иска да каже нещо важно на своята дъщеря по случай 8-ми март:

"Здравей, мило дете!

Когато се роди и проплака за първи път си помислих, че едно такова мъничко и розово същество като теб няма начин да бъде силно и борбено. Вероятно всички майки си мислят точно това, когато видят децата си за първи път.

И после всички много бързо разбираме колко сме сгрешили.

Днес ти пиша с една много простичка заръка - бъди смело момиче винаги!

Сега може и да те е страх от някакви неща. Знам, че не обичаш да спиш сама в стая и винаги бързаш да светнеш лампата, дори в по-мрачните и дъждовни дни. Знам, че не обичаш да оставаш без любимия си Мечо, който „пази страх“. Знаеш, че той винаги те чака след детска градина и е готов за игри. Знам също, че не обичаш да чакаш, но понякога хубавите неща стават след време.

На този 8 март искам да бъдеш смело момиче. Искам да виждам същата борбеност в теб, която виждам всеки ден, когато отказваш да ядеш готвена вкъщи храна.

Искам да виждам същия огън в очите ти като този, който се появява, когато ходим на кино. Искам да отговаряш на всички предизвикателства в живота така, както отговаряш, когато не можеш да отидеш на детска градина, защото си болна – „Е… няма нищо! Ще отида утре!“.

Искам да си също толкова смела, както когато се качи на голямото виенско колело, въпреки че с баща ти адски ни е страх от високо. И пак по същия начин да казваш на всички около теб – „Хайде! Няма страшно!“

Искам винаги да бъдеш толкова смела, както когато излезе най-отпред на концерта в детската градина, „за да ти се чува гласчето“.

Искам да бъдеш бунтар. Гласът ти да се чува над всички останали. Винаги да защитаваш себе си и околните, да се бориш за всичките си мечти, докато не ги постигнеш.

Искам да смела, за да разчиташ първо на себе си.

Искам да си смела, за да бъда смела и аз.

Честит 8 март!

Твоя – мама С."

#Майката #майка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници