Бурни политически реакции след връщането от ГЕРБ-СДС на изпълнения мандат (ОБЗОР)

Бурни политически реакции след връщането от ГЕРБ-СДС на изпълнения мандат  (ОБЗОР)

Стоп кадър/ФБ/Румен Радев

A A+ A++ A

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна реализиран мандата на държавния глава Румен Радев в президентството. Това предизвика бурни политически реакции.

Изненадваща бе реакцията на "Продължаваме промяната-Демократична България" ( ПП-ДБ). "Предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет не е съгласуван с ПП-ДБ", заяви Николай Денков на влизане в централата на "Кърниградска".

"Не бяхме запознати с този състав", добави Денков, чието име фигурира в проектокабинета, представен от Мария Габриел пред президента като кандидат за вицепремиер по европейските въпроси.

Правителството, предложено от Мария Габриел ще получи подкрепата на ДПС, обяви председателят на движението Делян Пеевски.

"Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ и Мария Габриел постъпиха отговорно към България като върнаха изпълнен проучвателния мандат със състав и структура на правителство на ротацията", допълни Пеевски.

Той обяснява, че движението ще подкрепи кабинета "Габриел", защото по думите му е важно да продължи работата за хората.

Междувременно Рая Назарян от ГЕРБ, която е и от преговарящия екип също коментира темата. "Споразумението вчера в 18:00 часа беше одобрено от господин Христо
Иванов. След половин час, след като беше подписано вече от госпожа Габриел, останалите лидери от коалицията отказаха да го подпишат", каза тя.

Реакцията на опозицията също не закъсня. ИТН, "Възраждане" и "БСП за България" изразиха недоволство. Според лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов ГЕРБ са извършили "политическо убийство". "Те убиха ПП-ДБ", каза Костадинов. Той коментира, че не вярва, че тази формация ще оцелее в следващите 6 месеца, пише Дарик.

Председателят на парламентарната група (ПГ) на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че не знае дали Асен Василев, Николай Денков, Атанас Славов са дали съгласие да бъдат в този лист, който е занесла Мария Габриел.

"Ако утре гласуват този неприемлив за тях кабинет, това значи поредно предателство спрямо техните избиратели. Може и да са се договорили да гласуват, но това е лош вариант за българските граждани", каза пред журналисти депутатът от БСП Христо Проданов. По думите му "ябълката на раздора" са Министерството на отбраната и Министерството на енергетиката - министерствата, в които има по-голям ресурс". "ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката", допълни Проданов.


#политически реакции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници