Проф. Александър Маринов: Нов играч може да засмуче силен наказателен вот

Проф. Александър Маринов: Нов играч може да засмуче силен наказателен вот

стоп кадър/НОВА НЮЗ

A A+ A++ A

Няма как вече да се избегнат предсрочни избори. Сегашният парламент няма да се възпроизведе в настоящия си вид. Няма да има същите възможности за формиране на управляващо мнозинство, дори до юли да не се появи нов играч. А ако има такъв, става непредсказуемо. Той може да засмуче силен наказателен вот. Това заяви пред НОВА социологът и бивш председател на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

"Има прецеденти нов проект да запали за отрицателно време настроенията. Пример е "Подемос" в Испания. Тримата партньори направиха "героични" промени в Конституцията, сега кашата е още по-голяма. ГЕРБ имат преимущество от гледна точка на общата си кондиция и природата си - с мощна и стабилна клиентела. ПП-ДБ са в насипно състояние. Много важен е въпросът каква ще е избирателната активност. Кои хора ще участват и как ще реагират отчуждените и отвратените? Дори партньорите да се разберат сега, този спазъм ще се възпроизведе след месец", посочи Маринов. И допълни, че половината български избиратели са непредставени и затова е възможно президентът да инициира своя формация.

"Цялото представление е кой да изглежда по-виновен. Всички са много отговорни и големи евроантлантици. Има напомпване на отвращение, засилват се емоционалните настроения. Следващите избори ще са едни от най-трудните за изследване в последните 30 години", коментира още Маринов.

#проф. Александър Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници