Европрокуратурата разследва два български хотела за измама с COVID-19 субсидии

Европрокуратурата разследва два български хотела за измама с COVID-19 субсидии
A A+ A++ A

Европейската прокуратура в София ръководи претърсвания в два хотела в български ски курорт. Оттам съобщиха в четвъртък, че се разследва измама със субсидии, отпуснати по програма за COVID-19.

През 2020 г. и 2021 г. разследваното дружество е получило 220 000 евро от Европейския социален фонд (ЕСФ) по три оперативни програми. Парите са били предназначени за компенсиране на възнагражденията на персонала, когато туризмът е бил спрян по време на пандемията, се казва в официалното съобщение от ЕП.

Подозренията са, че работодателят е поискал служителите да върнат част от получените заплати, както и, че са подправени документи, за да се докаже, че служителите са получили компенсацията.

За подозренията съобщи българската Държавна агенция за национална сигурност (ДАНС), а претърсванията тази сутрин бяха извършени от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП).

Европейската прокуратура е независимата прокуратура на Европейския съюз. Тя отговаря за разследването, наказателното преследване и предаването на съд на престъпления срещу финансовите интереси на ЕС.

#Европрокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници