Бориславова: Този служебен кабинет е провокация към ПП

Бориславова:  Този служебен кабинет е провокация към ПП

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Този служебен кабинет е провокация към втората по големина политическа сила „Продължаваме промяната“, заяви в "Тази неделя" Лена Бориславова.

„Ако наистина е имал собствен избор при нареждането на този кабинет, Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС и остави в него онези министри, които от наша гледна точка бяха силно критикувани заради съмнения в това, че те ще осигурят честни и независими избори. А именно министърът на електронното управление и вътрешният министър“, заяви Бориславова.

По думите ѝ съставът на този служебен кабинет е не само политически неприемлив за ПП, а е силно провокативен и повдига изключително много озадачаващи въпроси по отношение на трите големи скандала в момента.

„Първият голям скандал е свързан с „Турски поток“ и енергетиката, а другият е свързан със ситуацията в съдебната система", допълни тя.

За Лена Бориславова промените в Конституцията са добри и те постигат целта на ПП президентът да не може едностранно и без никакъв контрол да избира кой да бъде служебен премиер.

По отношение на Калин Стоянов тя заяви, че не може да има протести, да има критики спрямо неговата работа и да отказва да отговаря на въпросите на депутатите в НС и след това Димитър Главчев да го назначава.

Във връзка с оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, Бориславова заяви, че не е нормално в европейска държава тя да се иска по този начин и да се подлага на натиск от прокуратурата.

„Прокуратурата извършва престъпление. Не може държавата да бъде завладяна от дълбоките структури на миналото по този начин“, допълни Лена Бориславова.

На въпрос дали след изборите ПП са готови да седнат на една маса с ГЕРБ-СДС отново за преговори, Бориславова заяви: „Докато от името на ГЕРБ на тази маса сяда Делян Пеевски, ние не можем да продължим разговори с тях“.


#Лена Бориславова #ПП ПП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници