Касим Дал и Корман Исмаилов учредяват нова партия за „свобода и достойнство"

Касим Дал и Корман Исмаилов учредяват нова партия за „свобода и достойнство"
Инициативният комитет за учредяване на новата политическа сила организира Учредително събрание, което започва преди обяд в НДК. Снимка: КРОСС
A A+ A++ A

Бившите депутати  от ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов учредяват тази събота нова политическа партия с името Народна партия „Свобода и достойнство".

Касим Дал, който беше зам.-председател на ДПС, беше изключен от партията през февруари 2011 г., след като обвини Ахмед Доган за изолацията на Движението за права и свободи.Основната критика на Дал тогава беше свързана и с агентурното минало на голяма част от ръководството на ДПС.

Малко по-късно от партията беше изключен и Корман Исмаилов – един от малкото, подкрепили Касим Дал.

Инициативният комитет за учредяване на новата политическа сила организира Учредително събрание, което започва преди обяд в НДК, предаде информационна агенция „Фокус".

Учредяването на Народна партия „Свобода и достойнство" започна още през септември, когато се събра Инициативният комитет, който си постави за цел да събере 5500 подписа за регистриране на партията.

Още тогава партията имаше ясната визия за промяна по един по-различен път, тъй като сегашното управление на ГЕРБ има „сбъркани приоритети", заяви тогава вероятният бъдещ лидер на „Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

„Основен приоритет трябва да е заетостта, работните места, доходите, а виждаме, че не е точно това. Това е една от грешките. Един от другите приоритети при нас е, че ние ще бъдем чисти от Държавна сигурност, от скрити зависимости, от олигарси, от хора с тъмно минало", заяви Исмаилов.

Дал коментира, че очакванията към ГЕРБ са били много големи, имало е и добри неща, които са направили, но той е недоволен от тяхното управление.

„Оправданието винаги е кризата... очакването беше много голямо към ГЕРБ, точно кризата да бъде нашият плюс, да излезем по-силни от нея, като направим реформите, които чукаха на вратата", добави Касим Дал.

На заседанието в събота се очаква да бъде избран Устав и ръководство на новата политическа формация.

#Касим Дал #Корман Исмаилов #Народна партия „Свобода и достойнство" #учредяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници