Касим Дал: Борбата срещу агентурната вихрушка на Доган започва!

Касим Дал: Борбата срещу агентурната вихрушка на Доган започва!
Дал заяви, че Народна партия „Свобода и Достойнствo" (НПСД) по никакъв начин не може да бъде ДПС 2, защото движението на Ахмед Доган възпроизвежда статуквото на олигархията и агентите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Новосъздадената Народна партия „Свобода и Достойнствo" (НПСД) по никакъв начин не може да бъде ДПС 2, защото движението на Ахмед Доган възпроизвежда статуквото на олигархията и агентите, срещу което от НПСД възстават, заяви председателят на Инициативния комитет Касим Дал.

Учредяването на Народна партия „Свобода и достойнство" започна още през септември, когато се събра Инициативният комитет, който си постави за цел да събере 5500 подписа за регистриране на партията.

Още тогава партията имаше ясната визия за промяна по един по-различен път, тъй като сегашното управление на ГЕРБ има „сбъркани приоритети", заяви тогава вероятният бъдещ лидер на „Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

„Основен приоритет трябва да е заетостта, работните места, доходите, а виждаме, че не е точно това. Това е една от грешките. Един от другите приоритети при нас е, че ние ще бъдем чисти от Държавна сигурност, от скрити зависимости, от олигарси, от хора с тъмно минало", заяви Исмаилов.

Изказването на Дал беше част от неговата реч по време на учредителното събрание на НПСД, което се проведе в събота, в НДК, инфпмира БГНЕС.

Бившият член на ДСП подчерта, че НПСД е на коренно противоположни позиции с партията на Доган и също така ще си партнира с всеки, „който споделя принципите на тази борба".

„Няма как борбата срещу Ахмед Доган и неговата агентурна вихрушка да не започне именно от българските граждани с турска принадлежност, защото именно тази част от нацията преживя най-трудно програмирания преход. Там, където няма алтернатива, както местните деребеи внушават, там няма ценност", заяви политикът.

Касим Дал определи НПСД като дясноцентристка партия, но не това ще бъде определящото при нея, тъй като за новите съпартийци не е толкова важно дясно или център, а че споделят една-единствена идеология –„достойна България".

„Затова е необходимо да поставим в центъра на всичко, което се случва човека. Няма нищо по-ценно от човешкия живот, защото тъкмо този живот прави възможен идеологиите, партиите и обществото. Чрез издигането на свободата и достойнството ние казваме, че цялата наша политическа дейност ще бъде акцентирана върху подобряването на качеството на живот на българските граждани", каза още Дал.

Той посочи, че чрез НПСД  България има исторически шанс да се превърне в политически център на новите Балкани, което няма да са само празни обещания, а реални намерения и действия.

„Разбрах, че съм отдал огромна част от живота си на дело, в което с мръсни ръце са пипали ДС и нейните оръдия. След като разбрах истината заедно с мои съмишленици се опитах да променя нещата отвътре", каза Дал по повод ДПС.

„Резултатът е ясен, всички бяхме изключвани, анатемосвани и заклеймявани. Беше ни отказвано дори елементарното право да се защитим, имахме чувството, че сме се пренесли в най-мракобесните времена. Не може да има друг стил в организация, ръководена от агенти на ДС, тоталитарният манталитет не може да бъде променен. Всичко това обаче не успя да ни слом"и, добави той.

Касим Дал, който беше зам.-председател на ДПС, беше изключен от партията през февруари 2011 г., след като обвини Ахмед Доган за изолацията на Движението за права и свободи.Основната критика на Дал тогава беше свързана и с агентурното минало на голяма част от ръководството на ДПС.

Малко по-късно от партията беше изключен и Корман Исмаилов – един от малкото, подкрепили Касим Дал.

Инициативният комитет за учредяване на новата политическа сила организира Учредително събрание, което започва преди обяд в НДК, предаде информационна агенция „Фокус".

#НПСД #Касим Дал #партия #учредяване #Ахмед Доган #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници