„България на гражданите" била много желан коалиционен партньор

„България на гражданите" била много желан коалиционен партньор
Кунева обаче посочи, че „България на гражданите" не предвижда коалиция с други партии. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„България на гражданите" е много желан политически партньор, но все още никой не е успял да убеди партията за сформиране на някаква бъдеща коалиция, заяви нейният председател Меглена Кунева.

По нейните думи „България на гражданите" знае какво и как трябва да каже в Европа, за да успее България, каза тя по време на посещението си в Русе, предаде БТА.

Тя обаче посочи, че „България на гражданите" не предвижда коалиция с други партии.

„Казах три неща на партиите. Първо, изчистете списъците от мъртви души. Второ, признайте си, че сте крали гласове, и обещайте, че няма да крадете на следващите избори. И трето - намалете си субсидиите. Те решиха, че се шегувам. Затова този фарс няма как да ме привлече - по същия начин, по който ние няма да участваме и във фарс, наречен референдум", заяви Кунева.

По-рано в събота обаче, по време на Националното събрание на ДСБ, лидетър на дясната партия Иван Костов посочи, че сред политическите противници на „тъмносините" е и партията на Меглена Кунева, а основен опонент е ГЕРБ.

Според Кунева българската икономика в момента е „скрап, скръб и страх", коментирайки, че две са причините за интензивността на обиколките й в страната.

„Искам да тествам всяка наша идея, която имаме за целите, които цяла България трябва да си постави, и те да бъдат проверени през опита на хората", каза Кунева.

Тя допълни, че няма да има този достъп до медиите по време на предизборната кампания както другите партии.

„Повечето големи медии знаят, че ще получат пари от ГЕРБ и БСП, а надали от мен, тъй като ние нямаме субсидия, а и не смятаме, че субсидии от по 20 млн. лева, които в момента получават партиите, са адекватни на живота в България", обясни тя.

Втората причина за обиколките й била мотивацията, която получавала при срещите си с хората.

„Не мога да се заредя с желание за работа и оптимизъм, докато слушам политиците. Те не ме впечатляват и не ме вдъхновяват. Не ме карат да се състезавам с тях и нямат нищо общо с живота на хората", каза още Кунева.

В Русе лидерът на партията предвижда да организира кръгла маса за обсъждане на административната реформа, която предлага „България на гражданите".

#„България на гражданите" #Меглена Кунева #ДСБ #ГЕРБ #референдум #Русе #обиколка #кръгла маса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници