Борисов и Цветанов поздравиха ГЕРБ за 6-тата годишнина

Борисов и Цветанов поздравиха ГЕРБ за 6-тата годишнина
Приемете нашите най-искрени поздравления, за тези 6 години ГЕРБ се доказа като успешен и работещ политически проект, пишат Цветан Цветанов и Бойко Борисов в поздравителен адрес до партията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партия ГЕРБ получи поздравления за шестата си годишнина от двамата лидери – премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов, съответно председател и зам.-председател на ГЕРБ.

„Приемете нашите най-искрени поздравления, за тези 6 години ГЕРБ се доказа като успешен и работещ политически проект," се казва в обръщението им, публикувано на партийния сайт, докато двамата са на работно посещение в САЩ.

„На всички избори през тези години българските граждани ни припознаха като единствената алтернатива за бъдещето на България, повериха ни управлението на страната, избраха и президентската двойка на ГЕРБ," пишат двамата, като подчертават отговорността да се управлява в „условията на световната финансово-икономическа криза".

Бойко Борисов и Цветан Цветанов посочват още, че реализират успешно приоритетите си, насочени към по-високия стандарт на живот и конкурентоспособност.

Като предстоящи предизвикателства пред България двамата отбелязват референдума за развитие на ядрената енергетика и парламентарните избори през 2013 г., от които зависело стабилното продължаване на реформите.

„Убедени сме, че след като повече от 20 години всякакви политици се подиграваха с надеждите на хората, българските граждани повече няма да позволят да бъдат лъгани от псведоуправленци, новопоявили се проекти със съмнителни цели или провалени политици. За разлика от всички тях, ние в ГЕРБ доказахме, че не правим компромис с грешките, всеки носи отговорност за действията си и не разпъваме политически чадър над никого. За да неутрализираме манипулациите на БСП, които разчитат единствено на метода като повторят една лъжа 100 пъти да я превърнат в истина, трябва да показваме на българските граждани това, което сме изградили за тях," се казва още в поздравителния адрес.

В него двамата лидери изреждат успехите на ГЕРБ като метрото, магистралите, ремонтираните пътища, новопостроените училища, детски градини, спортни зали и църкви.

По повод критиките за борбата с престъпността, Бойко Борисов и Цветан Цветанов признават, че имат още много работа в тази посока, но твърдят, че днес българите са по-сигурни за себе си и за децата си.

За сигурността им са допринесли успехите на полицията срещу „Наглите", „Килърите", „Октопода", „Крокодилите", „Дедесарите", „Лихварите".

„Всички тези дела са поредното доказателство, че сигурността на гражданите и борбата с корупцията също са наш основен приоритет, от който няма да отсъпим. Последователната работа и прозрачните правила, които ГЕРБ следва, върнаха доверието на Брюксел в България. Евросредствата, които бяха спрени заради корупцията и измамите по време на Тройната колаиция, бяха размразени. С тях успяхме да променим България," заявяват още премиерът и вътрешният министър.

Двамата подчертават, че в „поредната предизборна кампания" ГЕРБ трябва да продължи да следва своите принципи и ценности, независимо от „порочните действия, които вероятно ще срещне".

„Ще продължим да бъдем при хората, защото демокрацията изисква да чуваме мненията им, но без да ги подвеждаме с евтиния популизъм на социалистите," уверяват Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

В заключение те пожелават на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ много здраве, лично щастие, сили и вяра.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #премиер на България #министър на вътрешните работи #референдум #парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници