ГЕРБ ще проверят Гугушева, после може да я подкрепят

ГЕРБ ще проверят Гугушева, после може да я подкрепят
Народният представител обясни, че са изпратени писма до Висшия съдебен съвет и инспектората, тъй като Гугушева е магистрат и се очакват отговори и от двете институции. Снимка: Монитор
A A+ A++ A

След като приключат проверките по сигналите срещу номинираната от СДС за конституционен съдия Галя Гугушева, ГЕРБ ще реши дали да подкрепи кандидатурата й, заяви депутатът от управляващата партия Димитър Лазаров.

„Предстои политическо решение на ГЕРБ дали да подкрепи номинацията на съдия Гугушева, но то може да се вземе едва след като приключат проверките по сигналите срещу нея“, каза Лазаров в кулоарите на парламента в петък, предаде БГНЕС.

„Има два сигнала, засягащи Галя Гугушева, вчера имаше заседание на правната комисия и те бяха предоставени на колегите депутати, за да се запознаят с тях“, уточни той.

Народният представител обясни, че са изпратени писма до Висшия съдебен съвет и инспектората, тъй като Гугушева е магистрат и се очакват отговори и от двете институции.

„Не бих казал за обвинения, ни най-малко, аз детайлно не съм се запознал, но това, което е известно и в публичното пространство, едното твърдение беше свързано с имотното състояние на близките на Гугушева“, посочи той.

Михаил Миков от Коалиция за България също не пожела да се ангажира с оценка дали и кандидатурата на Гугушева за КС като тази на Венета Марковска има опасност да бъде компрометирана заради сериозни сигнали срещу нея.

#СДС #Галя Гугушева #ГЕРБ #Димитър Лазаров #КС #Висшия съдебен съвет #Венета Марковска #Михаил Миков #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници