Камен Донев играе „Възгледите на един учител за народното творчество“ за 350-и път

Камен Донев играе „Възгледите на един учител за народното творчество“ за 350-и път
Камен Донев взриви от смях десетки български градове. Той е единственият изпълнител, препълнил Зала 1 на НДК цели 9 пъти, при това с едно и също заглавие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Камен Донев ще изиграе за 350-и път своя моноспектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество“, съобщават от Драматичния театър в Пловдив.

Премиерата на моноспектакъла на драматурга-актьор-режисьор се състоя на 16 октомври 2007 г. и оттогава се играе ежемесечно при изключителен успех както на сцената на продуцента – Драматичен театър – Пловдив, така и в Театър „Българска армия“.

Любими реплики от представлението се разнасят от уста на уста из цяла България и извън пределите й... като народно творчество.

Камен Донев взриви от смях десетки български градове. Той е единственият изпълнител, препълнил Зала 1 на НДК цели 9 пъти, при това с едно и също заглавие.

От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург (II Mеждународен фестивал „Балканско театрално пространство“), Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел.

От престижния Международен театрален фестивал „Золотой Витязь“ в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в страната.

Най-голямото признание за спектакъла безспорно са неговите 204 196 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали.

През 2013 г. Камен Донев и Драматичният театър в Пловдив ще зарадват почитателите си с новия авторски моноспектакъл на актьора „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“.

Вече са в продажба билетите за премиерните за София дати - 14 и 15 април, Зала 1 на НДК. Премиерните дати в Пловдив предстоят да бъдат обявени.

#моноспектакъл #НДК #зала 1 #Пловдив #Камен Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници