Женшенът подобрявал сексуалното здраве на мъжете

Женшенът подобрявал сексуалното здраве на мъжете
A A+ A++ A

Женшенът отдавна се използва от китайците като афродизиак, но ново изследване установи, че таблетки на основата на растението подобряват значително любовния живот на мъжа.

Южнокорейско изследване установи, че мъжете с еректилна дисфункция подобряват представянето си в леглото, след като приемат таблетките само няколко седмици, предаде БГНЕС.

Макар някои предишни изследвания да показаха, че женшенът помага за справяне с импотентността, много от тях бяха осъществени само върху мишки.

В последното проучване участвали над 100 мъже с проблеми с ерекцията. Макар лекарства като Виаграта да революционизираха лечението в последните десет години, около 30% от мъжете, които ги приемат, не усещат подобрение.

Въпреки че растителните лекове като женшена бяха смятани за алтернатива на хапчетата, досега нямаше научни доказателства за положителния им ефект.

Женшенът е растение, което се използва от хиляди години за подобряване на цялостното здраве. Коренът съдържа множество активни вещества, от които произлизат медицинските му свойства.

Учени от Медицинския университет Йонсей в Сеул, Южна Корея, изследвали 119 мъже с лека или умерена еректилна дисфункция.

Групата била разделена на две части, като първата вземала по четири таблетки дневно, съдържащи екстракти от корейски женшен, а втората - идентични хапчета плацебо.

След осем седмици учените установили подобрения, като използвали призната скала, наречена Международен индекс на еректилната дисфункция.

Резултатите, публикувани във вестник International Journal of Impotence Research, показват малко, но значително подобрение на сексуалната функция при мъжете, приемащи женшеновото хапче спрямо тези, които приемали плацебо.

Учените смятат, че таблетките могат да се използват като алтернатива на лекарствата за подобряване на сексуалния живот на мъжете.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници