МВР: Полицията реагира светкавично на сигнала за нападението на Доган

МВР: Полицията реагира светкавично на сигнала за нападението на Доган
25-годишният Октай Енимехмедов допря пистолет в слепоочието на лидера на ДПС, докато той представяше доклада си на Осмата национална конференция на партията в НДК в събота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

МВР разпространи нова информация около опита за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган в събота, с която опровергава упреците, че реакцията на полицията е била прекалено бавна.

По данни на Вътрешното ведомство сигналът за инцидента в Зала 3 на НДК е подаден на телефон 112 в 12:23 часа.

Две минути по-късно – в 12:25 часа, съобщението е предадено на оперативните дежурни части на СДВР, ГД „Национална полиция“, НСО и Центъра за спешна медицинска помощ.

Екипи на СДВР, които са се намирали в обсега на прилежащата до сградата територия, реагирали светкавично, твърдят от МВР.

Трима служители на Общинска полиция с цивилно облекло достигнали бързо до залата и след като си проправили път до трибуната, са оказали съдействие за недопускане на разрастване на инцидента.

Други от пристигналите полицаи са ограничили достъпа на външни лица до залата, допълват от МВР.

В 12:30 часа на място пристигнали и екипи на Специализираните полицейски сили и на СДВР, които запазили местопроизшествието до идването на група за оглед и разследващ полицай.

След като и последният от присъстващите в залата е напуснал, е започнал огледът на място от екипите на СДВР под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура.

Според новоизбрания председател на ДПС Лютви Местан полицията се е забавила с 1 час и 13 минути, през които самият той питал от трибуната кога ще дойдат да задържат нападателя на Ахмед Доган.

25-годишният Октай Енимехмедов допря пистолет в слепоочието на лидера на ДПС, докато той представяше доклада си на Осмата национална конференция на партията в НДК в събота.

#ДПС #Ахмед Доган #МВР #Октай Енимехмедов #СДВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници