Уотсън за нападението над Доган: ЕС да се мобилизира и да върне България в правия път

Уотсън за нападението над Доган: ЕС да се мобилизира и да върне България в правия път
В официално съобщение председателят на европейските либерали, който присъства на форума на ДПС, което е част от либералния алианс АЛДЕ, изрази големия си шок от нападението срещу Доган. Сника: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Председателят на европейските либералдемократи Сър Греъм Уотсън изрази безпокойствиетп си за състоянието на демокрацията в България, след като стана свидетел на опита за покушение над вече бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, предаде EurActiv.

Доган бе нападнат от 25-годишния Окрай Енимедмедов, който опря газов постолет в лицето му, докато Доган изнасяше дългоочаквания си доклад на Осмата национална конференция на ДПС в събота.

В официално съобщение Уотсън, който присъства на форума на ДПС, което е част от либералния алианс АЛДЕ, изрази големия си шок от нападението срещу Доган.

Бротанският евродепутат заяви, че либералите са все по-притеснени за свободата и върховенството на закона при управлението на премиера Бойко Борисов.

„Може да се наложи ЕС да се мобилизира, за да върне страната в правия път", добави той.

Уотсън се надява правителството да предприеме бързи мерки, „ за да установи силите зад този опит за убийство и за изправянето им пред съда".

В текста си брюкселското издание припомня историята на ДПС и Доган и описва нападението от събота, както и самата реч на Доган.

#Европейски либерали #покушение #Греъм Уотсън #ДПС #Ахмед Доган #демокрация #България #министър-председател #правосъдие #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници