Дончев: „Пейнер" е спазила всички процедурите за кандидатстване за европарите

Дончев: „Пейнер" е спазила всички процедурите за кандидатстване за европарите
Дончев добави, че след 10 дни ще станат ясни и резултатите от проверката по одобрения проект на „Пайнер Медиа" за купуване на звукозаписна техника с европейски средства по оперативната програма за конкуретноспособност. Снимка: МЕФ, архив
A A+ A++ A

При оценката на документите за кандидатстване на поп фолк компанията „Пейнер Медиа" са спазени процедурите, заяви министърът за управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Музикалната компания „Пайнер“ спечели европейско финансиране по проект за 3.2 млн. лв.

Целта на проекта на собственика Митко Димитров, който продуцира едни от най-известните фолкпевици в България, е „повишаване на конкурентоспособността на фирмата на вътрешния пазар чрез модернизация на оборудването“.

Финансирането е на стойност 3.197 млн. лв., от които безвъзмездната помощ от Брюксел е почти 2 млн. лв. За момента Пайнера не е получил нищо, но плащанията предстоят.

С парите той цели „да постигне устойчив икономически растеж и да запази лидерските позиции на фирмата си“.

Парите ще дойдат по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“.

Телевизия „Планета“, която е най-големият инкубатор на чалга звезди, се гледа освен у нас и в съседните държави като Македония и Албания, припомни тогава вестник „Преса“.

Срещу финансовата помощ Митко Димитров обещава да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга на телевизията си и съответно да увеличи приходите си от реклама.

Според него проектът ще доведе до разкриването на нови работни места и до развитието на българската икономика.

Дончев добави, че след 10 дни ще станат ясни и резултатите от проверката по одобрения проект на „Пайнер Медиа" за купуване на звукозаписна техника с европейски средства по оперативната програма за конкуретноспособност.

Министърът уточни, че при условие, че до момента няма нарушение на действащи норми и процедурни права, единственото, което може да се проявява оттук нататък е дали има противоречие на дейностите и продуктите от проекта с т.нар. хоризонтални принципи, „на които трябва да се подчиняват всяко изхарчено евро и всеки евроцент".

„А това бяха човешки права, равенство и липса на дискриминация. Ако в проекта или продуктите от него има белег, че някои от тези хоризонтални принципи е нарушен, това може да бъде повод за ревизиране на финансирането по него изцяло и напълно, ако не, той ще бъде продължен", каза още Дончев.

#Томислав Дончев #„Пайнер" #вестник „Преса" #Митко Димитров #ОП „Развитие на конкурентоспособността"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници