Варненци на протест: „Без канализация няма европеизация“

Варненци на протест: „Без канализация няма европеизация“
С лозунга „Без канализация няма европеизация“ жителите на варненските райони „Евксиноград“ и „Траката“ излязоха на протест срещу увеличаването на местните данъци. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С лозунга „Без канализация няма европеизация“ жителите на варненските райони „Евксиноград“ и „Траката“ излязоха на протест срещу увеличаването на местните данъци.

Липсата на инфраструктура в двата района е основният аргумент на протестиращите срещу решението на Общинския съвет във Варна да увеличи размера на налога, предаде БГНЕС.

„Мисля, че някъде между 1,5 до 2 пъти ще се увеличат данъците. Ако предположим, че един среден имот плаща около 300 лв., това означава някъде около 700 лв.“, обясни участник в протеста.

Като по-голям приблем хората виждат разхода от 700–800 лв. годишно за почистване на септични ями, тъй като в района няма канализация.

„Ако аз прибавя тези пари, стават около 1500 лв. Ако ги разделя на 12 месеца, това означава, че аз в собствения си имот трябва да плащам един вид някакъв наем от около 120-130 лв., за да си ползвам имота“, изчисли недоволен гражданин.

Според него увеличението на данъците ще бъде прието по-спокойно, ако се изгради канализация и парите за почистване септични ями се насочат към общинския бюджет като данъци.

Протестиращите бяха разпънали транспаранти с надписи „Не на високите данъци“, „Без канализация няма европеизация“, „Къде ни са: асфалтираните улици, канализациите, детските градини, поликлиниките“ и „Във втора зона само с поглед от балкона“.

#Варна #протест #канализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници