Бойко Борисов: Следили са ме заради Живков и царя

Бойко Борисов: Следили са ме заради Живков и царя
Кръгът „Банкя“ са бивши ченгета, затова ги подозирам, заяви Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Естествено че ще ми образуват дело за наблюдение, като съм охранявал Тодор Живков, а после и царя. Тъй че не съм бил аз за тях интересният, други са били оперативно интересните лица за Костов и Атанасов, заяви премиерът Бойко Борисов.

Коментарът е по повод последния документ, изнесен от сайта „Биволъ“, според който на 24 февруари 1997 г. е било образувано дело за оперативно наблюдение на Борисов - тогава съсобственик на охранителната фирма „Ипон“.

Кръгът „Банкя“ са бивши ченгета, затова ги подозирам, че стоят зад тази информация, заяви Борисов за в. „Дневник“.

Той подчерта, че не се притеснява от излизащите материали, и добави, че „не е длъжен да им чете глупостите“.

Попитан за коментар на това, че изтичането на информация от службите на МВР е вече закономерност и защо министърът не носи отговорност, Борисов каза: „Това е дълга тема“.

Той посъветва да си припомним „как са му донесли на него докладите на службите за Сергей Станишев“ . И добави енигматично: „Затова ги пускат материалите по такъв начин. Хората са си такива...“ , без да уточни какво има предвид.

През октомври 2009 Алексей Петров, тогава току-що подал оставка от ДАНС (сега подсъдим по делото, наречено от вътрешния министър Цветанов „Октопод“), занесе на премиера Бойко Борисов доклад на ДАНС до бившия премиер Станишев, заради което Борисов нарече Алексей Петров „лоялен гражданин“. Докладът е бил „заведен“ в МС като получен, но когато Станишев напускал поста, документът вече липсвал и това не било отбелязано. Впоследствие се оказа, че липсвали и други документи от ДАНС, изпращани на Станишев, заради което прокуратурата заведе дело срещу него, което още не е приключило.

В неделя  сайтът „Биволъ“ публикува документ от оперативен работник, предложил на 9 декември 1996 г. Борисов „да бъде регистриран в оперативния отчет на службата като информатор“. Във вторник "Биволъ" публикува нова папка с документи.

В понеделник премиерът Бойко Борисов поиска разсекретяване на досието „Буда“ и
отрече да е бил информатор.

#Алексей Петров #"Биволъ" #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници