Плевнелиев: Нападението над Доган е недопустим акт на посегателство

Плевнелиев: Нападението над  Доган е недопустим акт на посегателство
Според Росен Плевнелиев атаката срещу Доган очерня имиджа на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападението над Ахмед Доган е недопустим акт на посегателство, който нанесе вреди на репутацията на България, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

„Ще направим оценка на възможните вредни последици на нападението над Ахмед Доган. Целта е ограничаване на последиците и недопускане на подобни прояви в бъдеще“, заяви държавният глава, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

По думите му приетата декларация от Народното събрание е положителна стъпка. 
„Трябва да се даде възможност на компетентните държавни органи да си свършат работата по начин, който да не остави съмнение върху обективността на крайния резултат“, каза държавният глава.

На 19 януари Октай Енимехмедов  заплаши лидера на ДПС Ахмед Доган с газов пистолет. Това се случи по време на Осмата Национална конференция на партията, докато председателят представяше редовния си доклад пред делегатите на форума в зала 3 на НДК.

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност ще е в две точки – рискове и заплахи за националната сигурност, произтичащи от ситуацията в Близкия изток, и Атентата срещу Ахмед Доган, предаде Информационна агенция „Фокус“.

По първа точка ще бъдат представени два доклада – на външния министър Николай Младенов и на вътрешния министър Цветан Цветанов. По втора точка ще бъдат изслушани главният прокурор Сотир Цацаров и Тодор Коджейков от НСО.

#Росен Плевнелиев #Ахмет Доган #Консултативния съвет за национална сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници